Nouvelle Aquitaine wijngaarden, o.a. Bordeaux en Charente wijn

Franse wijngaarden, wijnhuizen, wijnmerken in Nouvelle Aquitaine


Nouvelle-Aquitaine, gelegen in het prachtige zuidwesten van Frankrijk, is een provincie die wereldberoemd is om zijn betoverende wijngaarden. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, is dit gebied gezegend met een uitzonderlijk klimaat en een vruchtbare bodem, waardoor het een paradijs is voor wijnliefhebbers.

Deze provincie, ontstaan uit de samenvoeging van Aquitaine, Limousin en Poitou-Charentes, is het grootste wijnproducerende gebied van Frankrijk. Haar uitgestrekte landschappen zijn bedekt met rijen wijnstokken die zachtjes dansen in de zonovergoten glooiende heuvels. Hier vinden we een verscheidenheid aan druivensoorten, elk met hun eigen unieke karakter en smaakprofielen.

Bordeaux, als hoofdstad van de regio, is wereldwijd bekend als een van de meest prestigieuze wijnsteden ter wereld. De omringende wijnstreken, zoals Médoc, Saint-Émilion, Pomerol en Graves, produceren enkele van de meest gewaardeerde en verfijnde wijnen die je ooit zult proeven. De rode Bordeauxwijnen zijn krachtig en complex, terwijl de witte varianten verfrissend en elegant zijn.

Naast Bordeaux zijn er ook andere opkomende wijngebieden die de aandacht trekken van kenners en avontuurlijke wijnproevers. De Cognac-regio, beroemd om zijn verfijnde brandewijnen, biedt een intrigerend inzicht in het distillatieproces en een kans om te genieten van heerlijke dranken die generaties lang zijn geperfectioneerd.

In het zuidwestelijke deel van Nouvelle-Aquitaine vinden we Bergerac, dat bekend staat om zijn droge witte wijnen en elegante rode blends. Hier ontmoeten traditie en innovatie elkaar, met wijnmakers die zowel de oude methoden koesteren als experimenteren met nieuwe technieken.

Het platteland van Limousin biedt een andere wijnervaring, met een focus op de productie van roséwijnen en mousserende wijnen. Deze lichtere en levendige drankjes passen perfect bij de warme zomers van de streek en worden vaak genoten tijdens feestelijke gelegenheden.

Wanneer je door de wijngaarden van Nouvelle-Aquitaine wandelt, voel je de passie en toewijding van de wijnmakers, die met zorg en aandacht voor het land werken om de beste druiven te telen. Velen van hen zijn al generaties lang in de wijnbouw, en hun expertise is doorgegeven van vader op zoon.

Dus, of je nu een wijnkenner bent of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving en heerlijke wijnen, Nouvelle-Aquitaine heeft voor ieder wat wils. Laat je betoveren door de charme van deze provincie en proef de rijke traditie die in elke druppel wijn wordt weerspiegeld.


In dit blog artikel leest u meer over de Franse topwijnen van de regio Nouvelle-Aquitaine.
Binnen deze Franse wijnstreek zijn er 5 topmerken, met bijbehorende wijngaarden, dit zijn de vijf top wijngaarden, wijnhuizen. Onder andere de Bordeaux, charente en de Cognac wijnsoorten.

De 10 Top Franse wijngaarden in de regio Nouvelle-Aquitaine zijn:

  1. Château Cantenac
  2. Remy Martin
  3. Vitishow
  4. Château Pape Clément
  5. Château du Tailhas
  6. Château Marquis de Vauban
  7. Château Luchey-Halde
  8. Château Laniote
  9. Julien de Savignac
  10. Chateau Mouton Rothschild