Keuzehulp wijn
Rode wijn
Stevige, soepele en fruitige rode wijnen zijn droog dus nooit zoet. Maar het mondgevoel bij deze wijnen is anders. Stevige wijnen hebben meer pit dan soepele. Die voelen altijd zacht aan. De fruitige wijnen zijn licht en fris en smaken ook gekoeld ook lekker. De lichtzoete wijnen zijn altijd zacht.
Onderverdeling rode wijn:
-Stevige rode wijn
-Soepele rode wijn
-Fruitige rode wijn
-Lichtzoete rode wijn
Rode wijn en vlees
Rode wijn en vis
Rode wijn en kaas en dessert
Rode wijn en vega
Witte wijn
Witte wijnen zijn er in vol & droog, lichtzoet, zoet en fris & droog. Onder de droge soorten zijn ook frisse wijnen met fruitige aroma’s en opwekkende zuren. Wijnen die soms zacht en romig aanvoelen en in houten vaten zijn gerijpt. De lichtzoete en zoeten witte wijnen voelen altijd zacht aan.
Onderverdeling witte wijn:
-Fris & droog witte wijn
-Zoete witte wijn
-Lichtzoet witte wijn
-Vol & droge witte wijn
Witte wijn en vlees
Witte wijn en vis
Witte wijn en kaas en dessert
Witte wijn en vega
Bubbel wijn
De mousserende wijnen zijn veelal droog of lichtzoet. Een droge bubbel wijn is perfect als aperitief. Lichtzoete en mousserende wijnen zijn lekker om zo te drinken, te toosten en als dessertwijn.
Onderverdeling bubbel wijn:
– Lichtzoete bubbel wijn
– Droge bubbel wijn
Geef een reactie