Ile de La Reunion (eiland) rum

Franse top rum van de regio La Reunion island. Réunion (FransLa Réunion) is een eiland en Frans overzees departement in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Een oude benaming, die in 1848 werd afgeschaft, is Île Bourbon.

Dit eiland heeft een rijke geschiedenis van rumproductie, suikerproductie en vanilla en staat bekend om zijn unieke terroir, dat de perfecte omstandigheden biedt voor het telen van rum van uitzonderlijke kwaliteit.

Island La Réunion, heeft een gevarieerd landschap met glooiende heuvels en vruchtbare valleien, wat resulteert in diverse microklimaten die gunstig zijn voor verschillende soorten producten zoals suikerriet, vanilla, lychee. De rumboeren van deze regio hebben hun ambacht gedurende generaties verfijnd, waarbij ze traditie combineren met moderne technieken om rum te produceren die zowel authentiek als eigentijds zijn.

Onder de vele druivensoorten, vanilla, suikerriet, die in La Réunion worden verbouwd, blinkt Rum uit als een van de meest prominente. De rum die hieruit voortkomen, staan bekend om hun zachtheid, met fruitige aroma’s van bessen en een vleugje kruidigheid.

La reunion

Het is niet alleen de natuurlijke omgeving die bijdraagt aan de uitmuntendheid van de dranken van de Ile de La Réunion, maar ook de toewijding en passie van de wijnboeren. Zij hechten veel waarde aan duurzame wijnbouwmethoden en respect voor het milieu, waardoor ze niet alleen wijnen van hoge kwaliteit produceren, maar ook de schoonheid van het land behouden voor toekomstige generaties.

Of je nu een rumliefhebber bent die graag nieuwe smaken ontdekt of gewoon op zoek bent naar een idyllische plek om te genieten van het goede Franse overzeese leven, de rum en disserleries van Ile de La Réunion bieden een unieke en onvergetelijke ervaring. Een bezoek aan deze betoverende provincie stelt je in staat om de passie van de rummaker te voelen en hun vakmanschap te proeven in elke slok van hun heerlijke rum.


Een aantal rummen op Ile de La Reunion zijn:

  1. La Saga du Rhum
  2. Distillerie de Savanna
  3. Lemoul in de Lande


Heerlijke wijnboeken en meer..