La Reunion wijngaarden

In dit blog artikel leest u meer over de Franse top rum van de regio La Reunion.
Binnen deze Franse wijnstreek zijn er 2 topmerken, met bijbehorende wijngaarden, dit zijn de vijf top wijngaarden, wijnhuizen van de streek La Reunion.

In het zuidwesten van Frankrijk, in de prachtige provincie La Réunion, liggen de schilderachtige wijngaarden die al eeuwenlang bekend staan om hun voortreffelijke wijnen. Deze regio heeft een rijke geschiedenis van wijnproductie en staat bekend om zijn unieke terroir, dat de perfecte omstandigheden biedt voor het telen van druiven van uitzonderlijke kwaliteit.

De provincie La Réunion, gelegen aan de voet van de majestueuze Pyreneeën, heeft een gevarieerd landschap met glooiende heuvels en vruchtbare valleien, wat resulteert in diverse microklimaten die gunstig zijn voor verschillende druivenrassen. De wijnboeren van deze regio hebben hun ambacht gedurende generaties verfijnd, waarbij ze traditie combineren met moderne technieken om wijnen te produceren die zowel authentiek als eigentijds zijn.

Onder de vele druivensoorten die in La Réunion worden verbouwd, blinkt de Merlot uit als een van de meest prominente. De rode wijnen die hieruit voortkomen, staan bekend om hun zachtheid, met fruitige aroma’s van bessen en een vleugje kruidigheid. Daarnaast gedijen ook de Cabernet Sauvignon, Malbec en Syrah-druiven uitstekend in deze regio en dragen bij aan de diversiteit van de lokale wijnen.

Naast rode wijnen staat La Réunion ook bekend om zijn verfijnde witte wijnen, waarbij de Sauvignon Blanc en Chardonnay-druiven schitteren. Deze witte wijnen zijn levendig en fris, met aroma’s van citrusvruchten en een elegante mineraliteit die het karakter van de grond weerspiegelt.

Het is niet alleen de natuurlijke omgeving die bijdraagt aan de uitmuntendheid van de wijnen uit La Réunion, maar ook de toewijding en passie van de wijnboeren. Zij hechten veel waarde aan duurzame wijnbouwmethoden en respect voor het milieu, waardoor ze niet alleen wijnen van hoge kwaliteit produceren, maar ook de schoonheid van het land behouden voor toekomstige generaties.

Of je nu een wijnliefhebber bent die graag nieuwe smaken ontdekt of gewoon op zoek bent naar een idyllische plek om te genieten van het goede Franse leven, de wijngaarden van La Réunion bieden een unieke en onvergetelijke ervaring. Een bezoek aan deze betoverende provincie stelt je in staat om de passie van de wijnmakers te voelen en hun vakmanschap te proeven in elke slok van hun heerlijke wijnen.


De 10 Top Franse wijngaarden in de regio La Reunion zijn:

  1. Distillerie de Savanna
  2. La Saga du Rhum