Bretagne wijngaarden

Franse wijngaarden, wijnhuizen, wijnmerken in Bretagne

Bretagne is een prachtige regio in het noordwesten van Frankrijk, bekend om zijn betoverende wijngaarden. Deze wijngaarden hebben een rijke geschiedenis en bieden een verrassende verscheidenheid aan wijnen die zowel locals als bezoekers weten te betoveren.

De Bretagne wijngaarden profiteren van een mild zeeklimaat dat perfect geschikt is voor de wijnbouw. De nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt voor gematigde temperaturen en een gelijkmatige vochtigheid gedurende het groeiseizoen, wat gunstige omstandigheden creëert voor de druiven. De regio staat bekend om zijn zorgvuldig onderhouden wijngaarden die zich uitstrekken over glooiende heuvels en schilderachtige valleien.

De meest voorkomende druivensoorten die in de Bretagne wijngaarden worden geteeld, zijn Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec voor rode wijnen, terwijl Sauvignon Blanc en Chardonnay de populairste keuzes zijn voor witte wijnen. Elke druivensoort draagt bij aan de unieke smaak en aroma’s van de wijnen die hier worden geproduceerd.

Een bezoek aan de Bretagne wijngaarden is een onvergetelijke ervaring. Naast het genieten van de prachtige natuur en de groene landschappen, kunnen bezoekers ook deelnemen aan wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden. Deskundige wijnmakers delen graag hun kennis en passie voor de wijnbouw, waardoor het een leerzame en heerlijke ervaring is voor wijnliefhebbers en nieuwsgierige reizigers.

Naast de traditionele wijnproductie is Bretagne ook bekend om zijn appellations d’origine contrôlée (AOC) wijnen. Deze specifieke benamingen duiden op de hoge kwaliteit en authenticiteit van de wijnen, en ze zijn een garantie voor de herkomst en productiemethoden van de wijn.

Of je nu een kenner bent van Franse wijnen of gewoon op zoek bent naar een nieuw avontuur in een prachtige omgeving, de Bretagne wijngaarden bieden een charmante en smaakvolle reiservaring. Geniet van de warme gastvrijheid van de lokale wijnmakers terwijl je de geheimen van de Bretagne wijnen ontdekt en je smaakpapillen verwent met de verfijnde aroma’s van deze unieke regio.


In dit blog artikel leest u meer over de Franse topwijnen van de regio Bretagne.
Binnen deze Franse wijnstreek zijn er 5 topmerken, met bijbehorende wijngaarden,
dit zijn de vijf top wijngaarden, wijnhuizen.

De 5 Top Franse wijngaarden in de regio Bretagne zijn:
1. Cidrerie Benoit
2. Cidre Sorre
3. Ciderie Merez-Brug
4. Domaine de la Maurette
5. La Carve de Celestine

Bretagne
De dramatische Bretonse kustlijn van 1125 kilometer lang vormt een ruige barrière tegen de kille Atlantische Oceaan. Bezienswaardigheden zoals het Nationale fort van St. Malo uit 1689, de prehistorische ruïnes en de frappante schoonheid van Gavrinish Island en
het Oceanopolis aquarium van Brest sieren de rotsachtige kustlijn van Frankrijks meest noordwestelijke provincie. Nantes, Rennes en Brest zijn de grootste steden. Rennes is binnen 2 uur vanuit Parijs bereikbaar met de TGV. Breton en Gallo, de oude talen van deze Keltische provincie, worden nog steeds gesproken in pockets binnen dit gebied.