Franse Kaas en Franse wijn

Franse kaas en Franse wijn zijn een heerlijke conbinatie. In dit blogartikel leest u meer over de lekkerste kaas, die bij specifieke wijnsoorten hoort.

Franse kaas en wijn
1.Camembert en cider
2.Crottin de Chavignol en Sancerre
3.Brie de meaux en champagne
4.Roquefort en Sauternes
5.Comte en vin jaune

Franse Kaas en regio’s waar de kaas vandaan komt

  • Camembert, Normandië
  • Brie, Seine-et-Marne
  • Chaource en Époisses, Champagne/Bourgondië
  • Chèvre, Loiredal
  • Comté, Jura
  • Maroilles, Picardië
  • Roquefort, Aveyron
  • Cantal, Cantalgebergte, Auvergne
  • Ossau-Iraty, Franse Pyreneeën
  • Vacherin du Haut-Doubs, Franche-Comté

Kaasplankje
Zelf zou ik meer voor een lichtzoete dessertwijn gaan met genoeg zuren als een Muscat,
een witte en zoete Bordeaux of een zoete wijn uit Zuid Frankrijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *