Martinique (eiland) rum

Martinique is een eiland en Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, ongeveer 700 kilometer ten zuidoosten van de Dominicaanse Republiek.

Martinique, een overzees departement van Frankrijk, heeft een rijke geschiedenis op het gebied van rum. De vruchtbare vulkanische bodem, het tropische klimaat en de constante zonneschijn bieden de perfecte omstandigheden voor het maken van agrarische rum van hoge kwaliteit.

De term “agrarische rum” duidt op rum die, in tegenstelling tot industriële producten verkregen uit melasse, uitsluitend wordt verkregen door de vergisting van zuiver suikerrietsap , ook wel “miel virgen” genoemd, dat in het algemeen een distillaat oplevert zachter, fruitig en aromatisch . 

Het is een productiemethode die oorspronkelijk afkomstig is uit de Franse Antillen , en met name uit Martinique , waar “Rhum Agricole” een vermelding is van de beschermde oorsprongsbenaming Martinique AOC.

Een van de meest bekende rum die op Martinique wordt geproduceerd, is de “Rhum Agricole”. Dit is een rum die wordt gemaakt van vers geperst suikerrietsap in plaats van melasse. Rhum Agricole staat bekend om zijn rijke en complexe smaakprofiel en wordt beschouwd als een ware delicatesse.

De rummakers op Martinique streven naar perfectie in elke fles die ze produceren. Ze combineren traditionele destillatie met moderne innovaties om rummen te creëren die de complexiteit en elegantie van het terroir weerspiegelen. Elke stap in het productieproces, van het zorgvuldig selecteren van de suiker tot het rijpen van de rum in de perfecte vaten, wordt met uiterste zorg en aandacht uitgevoerd.

Naast het genieten van de heerlijke rum, biedt een bezoek aan de zee op Martinique ook de mogelijkheid om te genieten van adembenemende landschappen. De stranden zijn omgeven door tropische genieden en bieden een prachtig uitzicht op de azuurblauwe Caribische Zee.

Rumproductie:
J Bally


Heerlijke wijnboeken en meer..