Guadeloupe (eiland) Rum

Guadeloupe: Provincie van Frankrijk met Schitterende Wijngaarden en rum.

Guadeloupe, een betoverend eiland in de Caribische Zee, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, witte zandstranden en kristalhelder water en rum. Maar wist je dat Guadeloupe ook een provincie van Frankrijk is met verrassende wijngaarden en heerlijke rum?

Deze tropische bestemming, gelegen in de buurt van de evenaar, geniet van een mild klimaat dat ideaal is voor de wijnbouw. Hoewel het eiland vooral bekend staat om zijn rumproductie, heeft het een groeiende reputatie als wijnproducerend gebied.

De geschiedenis van de wijngaarden in Guadeloupe gaat terug tot de 17e eeuw, toen de Fransen het eiland koloniseerden en wijnstokken introduceerden. De vulkanische bodem, gecombineerd met de constante zonneschijn en regelmatige regenval, biedt de perfecte omstandigheden voor de teelt van druiven.

De meeste wijngaarden van Guadeloupe zijn te vinden op het hoofdeiland Basse-Terre, dat bekend staat om zijn weelderige natuur en bergachtig landschap. De heuvels en valleien bieden een gevarieerde topografie voor de wijngaarden, waardoor verschillende druivensoorten kunnen gedijen.

Het meest voorkomende druivenras dat hier wordt verbouwd, is de Carignan, een rode druivensoort die volle en fruitige wijnen produceert. Andere populaire variëteiten zijn de Grenache, Syrah en Cinsault, die ook uitstekende wijnen opleveren met een uniek tropisch karakter. En heerlijke rum.

Het productieproces voor rum in Guadeloupe is doordrenkt van traditie en vakmanschap. De lokale rumproducenten hechten veel waarde aan duurzaamheid en respect voor het milieu. Ze streven ernaar om wijnen te creëren die de smaak van het terroir weerspiegelen en trots de identiteit van Guadeloupe uitdragen.

Toeristen die het eiland bezoeken, worden verwelkomd met warme gastvrijheid in de vele wijnmakerijen die verspreid liggen over de regio. Hier kunnen ze niet alleen genieten van de heerlijke lokale dranken en rum, maar ook meer te weten komen over het productieproces en de geschiedenis van de lokale landbouw voor de fantastische rum.

Het is fascinerend om te zien hoe een tropisch paradijs als Guadeloupe zo’n bijzondere bijdrage levert aan de Franse wijnindustrie en rumindustrie. Met zijn exotische charme, weelderige landschappen en unieke smaken, is Guadeloupe een bestemming die wijnliefhebbers en rumliefhebbers en rumavonturiers zeker niet mogen missen.

Of je nu een rumkenner bent of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, een bezoek aan de wijngaarden van Guadeloupe zal je zintuigen prikkelen en je hart veroveren. Proost op de verborgen rumschat van Frankrijk in de Cariben!


In dit blog artikel leest u meer over de Franse top rum en whisky van de regio Guadeloupe.
Binnen deze Franse regio zijn er 7 topmerken, met bijbehorende distilleerderijen dit zijn de top vijf.

De 7 Top Franse distilleerderijen in Guadeloupe zijn:

  1. Distillerie Bologne
  2. Les Bieres de la Lezarde
  3. Distillerie Longueteau
  4. Distillerie Bielle
  5. Distillerie Damoiseau
  6. Distillerie du Rhum Montebello
  7. Distillerie Bellevue

Heerlijke wijnboeken en meer..